Wereldmilieudag bij Visma Connect

Vandaag - 5 juni - is het Wereldmilieudag (World Environment Day). Over de hele wereld worden activiteiten georganiseerd om mensen bewust te maken van het belang van het milieu voor de wereld en van wat we kunnen doen om het milieu te beschermen.

Wereldmilieudag is in 1974 ingesteld door de Verenigde Naties. Dit jaar is het thema ecosysteemherstel. Uiteraard staat ook Visma Connect stil bij deze belangrijke dag en dragen we ons steentje bij in de vorm van duurzaamheidsinitiatieven. Benieuwd geworden? Lees hieronder verder.

CO2-voetafdruk

Een van de belangrijkste doelen voor Visma Connect, de aankomende periode, is het verkleinen van onze eigen CO2-voetafdruk. Momenteel maken we een inventarisatie van de stand van zaken, zodat we snel een plan kunnen maken hoe we onze CO2-voetafdruk verder kunnen terugdringen in de toekomst.

We zijn al begonnen met het berekenen van onze CO2-voetafdruk over de jaren 2019 en 2020. Hiermee willen we niet alleen Visma Connect duurzamer maken, maar ook onze medewerkers bewust maken van klimaatgerelateerde onderwerpen.

Laptops en kantoorapparatuur

Vanwege COVID-19 werken onze medewerkers zoveel mogelijk thuis. Laptops en pc’s worden op afstand onderhouden met Windows en security en andere updates. Bij aanschaf van (elektronische) apparatuur zijn levensduur en energieverbruik leidend. Laptops die zijn afgeschreven worden niet weggegooid maar eerst gecontroleerd, onderhouden, opnieuwe geinstalleerd en ter verkoop aan medewerkers aangeboden. Laptops die dan nog overblijven krijgen ook een tweede leven en worden via een maatschappelijke stichting aangeboden aan minima, scholen en andere nuttige en goede doelen.

Houdt onze LinkedIn in de gaten voor updates rondom duurzaamheid.

Meer weten? Neem contact op