Visma Connect en InterSystems brengen Trusted Online Ecosystem op de zorgmarkt

Tagged with:

IT, Nieuws, Visma

De oplossing ondersteunt zorginstanties in het delen van data

Utrecht / Den Haag , 01 februari 2021 – Visma Connect en InterSystems brengen een Trusted Online Ecosystem op de markt. Het ecosysteem zorgt ervoor dat aangesloten zorgaanbieders en andere uitvragers eenvoudiger en efficiënter patiëntgegevens en -informatie met elkaar kunnen delen.

Met het Trusted Online Ecosystem maken beide partijen veilig en vertrouwd gekwalificeerd data delen in de zorg mogelijk. Zorginstellingen worden via deze oplossing aangesloten op een IHE-XDS netwerk, waardoor het delen van onder andere röntgenfoto’s geautomatiseerd kan plaatsvinden. De oplossing kan regionaal ingezet worden en vervolgens eenvoudig opgeschaald en gekoppeld worden aan andere netwerken. Met het domeinspecifieke XDS-netwerk wordt het begin gelegd, wat uiteindelijk wordt uitgebreid naar het grootschalig delen van verschillende typen data in het zorg ecosysteem. Administratief werk, zoals het opvragen van (patiënt)gegevens bij een andere zorginstantie wordt zo minder tijdrovend en minder foutgevoelig.

De dienstverlening kan worden ingezet om zowel grote als kleinere instellingen met elkaar te verbinden, afhankelijk van de informatiebehoefte van betrokken zorgverleners. Dit is dan ook de reden om het Trusted Online Ecosystem te realiseren met behulp van het InterSystems HealthShare Unified Care Record. De data technologie leverancier staat erom bekend om eenvoudig het opschalen van software te faciliteren, en bovendien grote hoeveelheden data aankan. Het Trusted Online Ecosystem wordt gehost door Visma, en wordt cloud native ontwikkeld.

Efficiënter data delen

Het initiatief leidt volgens Visma en InterSystems tot meer standaardisatie en opschaling, waardoor data delen in de zorg sneller en goedkoper wordt. De oplossing wordt aangeboden als Software-as-a-Service en is per direct beschikbaar.

“Veilig en vertrouwd gekwalificeerd data delen is het credo in de zorg als het aankomt op gegevensuitwisseling, en daar heeft Visma al 15 jaar ervaring mee, onder andere voor de Nederlandse overheid”, zegt Coen Egberink, Managing Director bij Visma Connect. “Mede doordat het Online Trusted Ecosystem gebouwd is op de software van InterSystems, kunnen we standaarden als MedMij-, LSP+- en Twiin aan. Intersystems heeft veel ervaring met de verschillende standaarden in de zorgmarkt waaraan platformen moeten voldoen. We beginnen bij het XDS-domein, omdat daar de noodzakelijke standaardisatie reeds volwassen is. Uiteindelijk willen we groeien naar een grootschalig ecosysteem waar zorginstanties op een veilige en gekwalificeerde manier data uit kunnen wisselen, en waar op basis van de aanwezige stelsels en standaarden in verschillende domeinen meerdere leveranciers van gekwalificeerde services op kunnen worden toegelaten. Een echt Open Online Ecosysteem.”

Robert Eggermont, Sales Manager bij InterSystems, vult aan: “Met Visma hebben we een betrouwbare partner gevonden om de zorg op een veilige manier dichter bij elkaar te brengen, en het administratieve werk eenvoudiger en efficiënter te maken. Immers, Visma Connect heeft veel ervaring in het bouwen, beheren en servicen van diverse landelijke platformen en registers waarop jaarlijks honderden miljoenen berichten gekwalificeerd uitgewisseld of opgevraagd worden. We zijn daarom trots dat we hen kunnen ondersteunen met het opzetten en aanbieden van een Trusted Online Ecosystem.

Over InterSystems

InterSystems is de drijvende kracht achter de belangrijkste IT-toepassingen voor de gezondheidszorg, bedrijven en overheden. De oplossingen van InterSystems zorgen ervoor dat klanten realtime en op een veilige manier toegang hebben tot belangrijke data die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren. Data waarmee ze verbinding kunnen maken, die ze kunnen delen en waar ze inzichten uit kunnen halen.

Het hoofdkantoor van InterSystems is te vinden in Cambridge, Massachusetts (VS) en het bedrijf heeft kantoren over de hele wereld. De softwareproducten van InterSystems worden dagelijks gebruikt door miljoenen mensen in meer dan tachtig landen.

Kijk voor meer informatie op https://www.intersystems.com/bnl-nl/

Meer weten? Neem contact op

Tagged with:

IT, Nieuws, Visma