Choose language

Single Window voor maritiem en lucht succesvol afgerond


Na jaren van intensieve voorbereiding, realisatie, implementatie en samenwerking tussen betrokken partijen is het project Single Window voor maritiem en lucht vrachtverkeer (SW) succesvol afgerond. Het project heeft ertoe geleid dat maritieme en luchtvracht meldingen voor grensoverschrijdend vervoer voor Douane, Grensbewaking (Koninklijke Marechaussee en Zeehavenpolitie) en havenautoriteiten elektronisch kunnen worden aangeleverd.


Single Window: zes jaar voorbereiding
De voorbereidingen voor het single window vonden plaats onder leiding van Rijkswaterstaat in samenwerking met diverse ministeries, diensten en agentschappen. Onder meer de Douane, de Koninklijke Marechaussee, Logius en de ministeries van Justitie & Veiligheid, Defensie en Infrastructuur en Waterstaat waren betrokken bij de voorbereidingen. Daarnaast werd er afgestemd met de betrokken maritieme en luchtvracht marktpartijen.

Bouw Single Window door Visma Connect
Visma Connect bouwde het Single Window en verzorgt de technische verbinding tussen en met marktpartijen. Daarnaast is Visma Connect verantwoordelijk voor de veilige, efficiënte en snelle verwerking van de dagelijkse berichtenstroom tussen schepen en vliegtuigen enerzijds en douane en (lucht-)havenautoriteiten anderzijds.

35.000 tot 40.00 berichten
Ongeveer 800 bedrijven maken gebruik van het SW. Op dit moment verwerken we op doordeweekse dagen 35.000 tot 40.000 berichten via het SW. Sinds 1 mei 2018 is het SW volledig operationeel, zowel voor de verplichte meldingen over het vervoermiddel en personen aan boord als voor de ladingmeldingen (zowel maritiem als luchtvracht) voor de Douane.

Meer weten?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze experts horen graag van je en willen je helpen om je zakelijke leven gemakkelijker te maken.

Neem contact op

Related blog posts