Scope 3 emissions and procurement

Wet- en regelgevers maar ook investeerders en banken stellen steeds hogere eisen aan de duurzaamheidsrapportages van een steeds grotere groep bedrijven. 

Volgens experts wordt 70% tot 80% van de emissies van een bedrijf in de supply chain gegenereerd. Hiertoe behoren vooral de scope-3 emissies. De indirecte uitstoot van CO2, door een andere organisatie voor een organisatie. Ook over deze emissies moet straks worden gerapporteerd.

Het rapporteren over scope-3 emissies en vooral het ophalen, verzamelen en toewijzen van de emissiedata is complex en tijdrovend. Kan procurement hier een rol spelen? 

Kom morgen naar onze workshop in Amsterdam over Scope-3 emissies en ontdek zelf wat de rol van procurement kan zijn als het gaat over Scope-3 rapportages. 

Sprekers zijn: Diane Zandee en Ronald Voets, sustainable change maker Nynke Visser, is moderator. De vrolijke en filosofische noot komt van Dominee Gremdaat. 

Programma

15.30 - 15.45 - Ontvangst

15.45 - 16.00 - Welkom door dominee Gremdaat 

16:00 - 16:30 - Introductie

16.30 - 17.00 - Diane Zandee: The role of procurement in sustainability reporting (presentatie in het Engels)

17:15 - 17:45 - Ronald Voets: Procurement Data Collection and Scope 3 Emissions (presentatie in het Engels)

17:45 - Afsluiting en borrel

Tussendoor en na afloop is er volop ruimte om vragen te stellen, te reageren en met andere deelnemers van gedachten te wisselen onder leiding van Nynke Visser.

Inschrijven

Inschrijven kan met behulp van het formulier hieronder.