‘Benader digitalisering vanuit de hele keten’

Tagged with:

SBR, Nieuws

In een interview met ICT/Magazine pleit onze directeur Coen Egberink voor een gezamenlijke aanpak en financiering door overheden en het bedrijfsleven van digitalisering. "Samenwerken kan nog heel veel efficiency- en effectiviteitswinst opleveren".

Nederland ICT roept de overheid in haar manifest op tot grotere daadkracht. Coen Egberink, Algemeen Directeur van EBPI, is het daar volmondig mee eens. "Maar," voegt hij daaraan toe, "er zijn al de nodige digitale successen. Laten we daar vooral op voortbouwen."

Egberink noemt het SBR-programma (Standard Business Reporting). "Dit programma, dat wij onder regie van Logius ondersteunen, heeft aangetoond dat je gezamenlijk met een fractie van de kosten veel meer informatiestromen kunt faciliteren, dan wanneer je dat als partijen zelfstandig zou doen. Denk ook aan het GDI initiatief (generieke digitale infrastructuur) waar standaarden, producten en voorzieningen gezamenlijk worden gebruikt door overheden, publieke organisaties en in een aantal gevallen ook private partijen. Zeker moeten wij elkaar blijven uitdagen, zowel overheid als bedrijfsleven. Maar laten we de bestaande diensten, initiatieven en mogelijkheden gebruiken om invulling te geven aan de gewenste versnelling en uitbreiding van ketens, daarbij ook kijkend naar de mogelijkheden van nieuwe technologieën als Blockchain waar we reeds operationeel werkende oplossingen voor hebben binnen EBPI."

Lees het interview

Lees het hele interview op de website van ICT Magazine

Meer weten? Neem contact op

Tagged with:

SBR, Nieuws